PZ Bierbeek/Boutersem/Holsbeek/Lubbeek

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Vakantietoezicht

E-mailadres Afdrukken PDF

Meld je afwezigheid tijdens de vakantie aan de politie

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg: zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om potentiële dieven af te schrikken (zie onze tips betreffende inbraakpreventie). Een bijkomende maatregel is je afwezigheid melden bij je lokale politiezone. Die kan dan beslissen om geregeld bij je woning langs te gaan of voorbij te rijden. Het risico op inbraken wordt hierdoor kleiner en de politieaanwezigheid verhoogt de algemene veiligheid in de wijk.

Voortaan kan je via de website Police-on-web aangifte doen van een afwezigheidsmelding. Het is gratis en eenvoudig aan te vragen.
U kan ook het formulier "Vakantietoezicht" afprinten en ingevuld (enkel geldig met handtekening) binnenbrengen in één van onze vier commissariaten.

Raadpleeg de brochure "Check-List Vertrek: tips om uw woning in alle veiligheid te verlaten!" van de Algemene directie Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken.

Het woningtoezicht moet minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden en mag niet langer dan 3 maanden op voorhand aangevraagd worden.
Omwille van veiligheidsredenen aanvaarden wij geen aanvragen via e-mail, enkel Police-on-web kan de privacy van de aanvragen waarborgen!


Klik hier voor het formulier vakantietoezicht.